In antwoord op de opdracht van Christus in Mattheüs 28 willen we het zendingswerk ondersteunen. De gemeente ‘In Hem Kracht’ ondersteunt vier projecten in de zending. Elke gelovige binnen de evangelische gemeente ‘In Hem Kracht’ kan zijn/haar betrokkenheid tonen door financieel steun te geven aan diverse zendingsprojecten.
Project India
Mercy Ministry is een organisatie die actief is in India. De missie van deze stichting is om het evangelie in India verder te verspreiden, waarbij de focus ligt op twee projecten.
Het eerste project is het trainen van kerkleiders. Mercy Ministry onderwijst en rust kerkleiders toe met als doel dat zij het evangelie verder door het land heen verspreiden. Dit gebeurt door het geven van bijbels onderwijs en leiderschapstraining. Daarnaast wordt er bijbelstudiemateriaal geleverd om binnen de kerken te kunnen gebruiken. Dit om de gelovigen te helpen om te groeien in geloof en het evangelie in hun omgeving te delen met anderen.
Bij het tweede project gaat Mercy Ministry naar dorpen toe om het evangelie te verkondigen. Hierbij wordt niet alleen het evangelie uitgelegd, maar de stichting voorziet ook in praktische behoeften. Mensen die dat nodig hebben ontvangen waterfilters en een basis huisvesting. Daarnaast worden ook geiten en kippen aan gezinnen verstrekt om extra inkomen te kunnen genereren. Tenslotte krijgen gelovigen die analfabeet zijn een audiobijbel. Bij deze activiteiten wordt ook samengewerkt met andere christelijke organisaties.
Meer info: www.mercyministry.nl
Project Letland
De organisatie Jeugd met een Opdracht werkt in de hoofdstad van Letland, Riga. Daar vechten ze tegen mensenhandel en prostitutie. Er zijn veel vrouwen in Letland en over heel Oost-Europa die in de prostitutie werken omdat ze in armoede leven, geen opleiding hebben en de taal niet goed spreken (veel vrouwen zijn van Russische afkomst). Het team van Freedom61 -waarin Lysette Klop werkt- gaat een aantal keren per week de straat op om contact te maken met deze vrouwen om ze te leren kennen, vriendschap op te bouwen, een kop soep of koffie aan te bieden en ze te laten zien dat ze niet vergeten zijn. Als ze er klaar voor zijn, helpen zij deze vrouwen om uit de prostitutie te stappen en een nieuw leven op te bouwen. Ze hebben een klein café in het gebied waar deze vrouwen werken, een plek in de winter om warm te worden. Een veilige plek om even geen prostituee te zijn, maar een normale vrouw. Daarnaast bidden ze met de vrouwen en vertellen ze hen over Gods liefde. Ze hebben ook een sieradenbedrijf om deze vrouwen een beroep te leren en een baan aan te bieden. 95% van de vrouwen waar wij mee werken zijn verslaafd aan drugs en vele werken al meer dan 10-15 jaar op de straat. Daarnaast is er een Letland geen afkickkliniek voor vrouwen. Freedom61 is bezig om een gebouw op het platteland van Letland op te knappen en hopelijk in april 2015 kunnen zij de deuren openen voor het eerste afkickkliniek voor vrouwen in Letland. Meer info: https://www.ywamriga.org/
Project Zuid-Afrika
In Swaziland, Zuid-Afrika wordt het bevrijdende evangelie bekend gemaakt door campagnes, filmvoorstellingen en folderpakketten. Hun bewogenheid met de miljoenen aids-patiënten brengt hen ertoe om ook veel voorlichtingswerk te doen. Familie Lugthart trok dit werk vele jaren, maar zij genieten door hun hoge leeftijd en broze gezondheid van hun pensioen.
Project Thailand
Vanaf 1986 wordt gewerkt in Thailand met het verlangen om het evangelie te brengen aan mensen die nog nooit de kans kregen om het te horen. Rien en Maaike werken mee in dit project; ze hebben 2 kinderen, Josje (1992) en Alexander (1995). Hun werkveld en bediening is onder de Pwo Karèn bevolkingsgroep in Noord -Thailand. De Pwo Karèn is een minderheidsgroep en wonen in de bergen. Ze komen van oorsprong uit Tibet, waren eigenlijk een nomadenvolk en zijn animistisch. Ze hebben hun eigen taal, kleding en cultuur. Rien en Maaike hebben lang evangelisatie- en gemeentewerk gedaan. Sinds een aantal jaren leiden ze een Koffiebedrijf. Rien is de manager van het Silaa Koffiebedrijf in het kader van het ‘Business as Mission’ principe. Hij begeleidt de werknemers, stimuleert opbouw van gelovigen en de voortgang van het evangelie door middel van het bedrijf. Rien is verantwoordelijk voor het plannen van bedrijfsmatige zaken en de administratie. Ook zaken als irrigatie, inkoop van de bessen, verkoop van de bonen en het toezien op de kwaliteit van het product is zijn taak. Maaike werkt mee in het Koffiebedrijf waar nodig is. Verder is ze betrokken bij het bijbelvertaalwerk: het Oude Testament in de Pwo Karèn taal. Ook doet zij doet medisch werk en werkt aan zondagsschoolmaterialen. Beiden zijn ze dienstbaar bij van alles wat er zoal op hun pad komt, en begeleiden ze de kinderen bij hun studie die thuisscholing doen.
Project IFES
IFES is een beweging van (internationale) studenten die bidden, bijbellezen en getuigen en het Evangelie onder studenten in Nederland wil verspreiden. In Nederland zijn ruim 3000 studenten aangesloten en verenigd in plaatselijke studentengroepen van Alpha, CSFR, Ichthus, VGS-en (zo’n 1000 studenten) etc. IFES richt zich op drie doelgroepen:
- IFES ondersteunt christenstudenten. Steeds meer christenstudenten lopen rond met geloofsvragen en hebben behoefte aan geestelijke begeleiding en coaching om het leven met Jezus dagelijks handen en voeten te geven.
- Internationale studenten. Waarvan vele uit gesloten landen die in hun eigen land niet maar in Nederland wel bereikbaar zijn voor het Evangelie. Een zeer strategische doelgroep dus. Door Gods genade zien we meerdere studenten tot geloof komen. Verder zijn deze studenten vaak eenzaam en hebben soms een grote pastorale en diaconale nood.
- Nederlandse studenten. Volgens schattingen blijkt dat circa 6% van de studenten actief christen is. Dat betekent dat meer dan 550.000 studenten Jezus Christus niet kennen.
De kern van het werk is het plaatselijk studentenwerk. Iedere studentenvereniging heeft een studentenwerker. Dit is iemand die besturen coacht, Bijbelkringleiders training geeft en lezingen houdt op de studentenvereniging. Maar de studentenwerker stimuleert ook het onderling contact tussen studentenverenigingen, kerken en andere initiatieven in de stad. Drie woorden staan daarbij centraal: bidden, Bijbellezen en getuigen.
De Herikon
De Herikon (“De Here is Koning”, Ps. 93:1) te Putten is een interkerkelijke en evangelische organisatie die als doel heeft discipelen van Jezus Christus te maken en gemeenten te sterken door middel van evangelisatie, onderwijs en training. Ieder jaar weer gaan er kinderen en tieners uit onze gemeente met veel enthousiasme naar de door hen georganiseerde zomerkampen. Voor meer informatie, zie https://www.deherikon.nl/
Compassion
De kinderen van onze gemeente sparen iedere week om kinderen een goede toekomst te geven via Compassion. Compassion gelooft dat armoede te verslaan is. Daar werken ze aan mee door te beginnen bij kinderen. Zij kunnen veranderen en de cirkel van armoede doorbreken, als zij de kans maar krijgen.